De Oranjerit is een recreatieve tourrit voor historische automobielen die jaarlijks in Twente gereden wordt. De Oranjerit wordt traditie getrouw gereden op Koninginnedag. In 2014 wordt de rit voor het eerst op Koningsdag gereden. De rit start jaarlijks in het oude centrum van Oldenzaal en leidt langs de mooiste plekjes in Twente.  De Oranjerit wordt dit jaar voor de 13e keer gereden.

 

De Route

De route van de Oranjerit is elk jaar weer een verassing. Vast staat dat de start in het centrum van Oldenzaal plaats vindt en dat de finish in of nabij Oldenzaal zal zijn. Ook de finish locatie is elk jaar een verassing. Deze zal dan ook niet meegedeeld worden en zal u te weten komen zodra u het eind punt nadert (bij pech of zodra u totaal de weg krijt bent kan de organisatie u het adres verklappen).

Wat u kunt aanvoelen is dat de route in en rond Twente gereden zal worden. Aangezien Oldenzaal op steenworp afstand van de Duitse grens ligt is er altijd een kans aanwezig dat de route door het Duitse grensgebied leidt. Dit gebied wordt gekenmerkt door het glooiende landschap, grote weides en akkers, kleine landweggetjes,  kastelen, vele kleine pittoreske boeren dorpjes en een grote kans dat een koppel Reeën zich laat zien. In noordelijke richting van Oldenzaal ligt een van de mooiste delen van Twente, Noord Twente. Een prachtig gebied met bronnen, beken, weides, omgeven door eeuwenoude eiken in een licht glooiend landschap. Hier vindt u vele oude boerderijen, havezaten, watermolens en meer moois. Ten westen van Oldenzaal ligt Salland met haar coulisselandschap en woeste gronden. Een van de juwelen van Salland is Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Tot slot is er een kans dat de route leidt naar het mooie Zuid Twente en de Achterhoek. Ook hier vinden we mooie landschappen landgoederen, havezaten, landhuizen en kastelen

 

Programma

Zaterdag 19 april 2014

Sluiting inschrijvingen

Zaterdag 26 april 2014

Oranjerit. Het ontvangst en de start vindt plaats in het centrum van Oldenzaal. Details ontvangt u per e-mail na inschrijving een week voor de start.

10:00 uur   |   Parc fermé geopend. Ontvangst met koffie, thee, krentenwegge. Aanmelding afronden.

12:00 uur   |   Start eerste equipe

13:30 uur   |   Aankomst eerste equipe voor lunch

14:00 uur   |   Vertrek eerste equipe voor etappe 2

15:30 uur   |   Finish eerste equipe

15:30 uur   |   Drankje

16:30 uur   |   Prijsuitreiking en Einde

 

Inschrijving

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website, deze vindt u hier.

De inschrijfkosten voor de Oranjerit zijn € 35,00 per equipe (2 personen) bij inschrijving voor 1 april 2014. Inschrijving voor iedere extra inzittende is €8,50.

Bij aanmelding ná 1 april zijn de kosten € 45,00 per equipe (voor 2 personen) en € 10 voor iedere extra inzittenden.

Inbegrepen bij de inschrijving zijn:

  • Ontvangst met koffie of thee en krentenwegge
  • Rallyschilden, rallytas met gadgets en kleine versnaperingen voor onderweg
  • Route boekjes incl uitleg
  • Lunch voor 2 personen
  • Twee drankjes per persoon

 

 

De Oranjerit wordt georganiseerd door de Classic Car Club Oldenzaal.