Oranjerit 2021

De Classic Car Club Oldenzaal (CCCO) organiseert als vele jaren de jaarlijkse Oranjerally op koningsdag. In 2020 moest de organisatie het evenement afzeggen vanwege de coronacrisis. Het routeboek was af gereed en de aanmeldingen liepen al. In 2021 was het gelukkig veilig genoeg om onder voorwaarden een rit te kunnen organiseren. De veiligheid van de deelnemers kon worden gegarandeerd.

De organisatie had zelfs het traditionele startpunt van de rally, onder de Plechelmustoren kunnen aanhouden. Om te voorkomen dat zich daar publiek zou verzamelen was op die plaats tot verrassingen van de deelnemers slechts een ‘doorstart’ naar de echte startlocatie bij het clubhuis van de CCCO aan de Eekboerstraat.

Vanaf deze echte startlocatie vetrokken de mooiste bolides en de zeldzaamste klassiekers voor een buitengewoon spannende rally  in midden Twente. De organisatie had in de omgeving van Oldenzaal een route kunnen uitzetten over weggetjes die de deelnemers  nooit zelf hadden gevonden. Dat betekende wel enkele zandwegen en zelfs een waterbak maar alle deelnemers kwamen op eigen kracht aan de finish. De pechdienst heeft niet hoeven uitrukken.

Ook de finish was bij het clubhuis aan de Eekboerstraat. Op het grote plein voor het clubhuis konden de deelnemers onder het genot van een drankje en een hapje elkaars auto’s bewonderen en de spannende ervaringen van de zojuist gereden rally uitwisselen.

Gezelligheid alom terwijl de anderhalve meter afstand goed in acht kon worden genomen. Wat wil een autoliefhebber nog meer. Eerst bij prachtig zonnig weer een spannende rally rijden die veel vergde van het team van ‘driver and navigator’ en daarna alom gezelligheid. Dat allen op veilige wijze. De organisatie is al begonnen aan het uitzetten van de route voor koningsdag 2022. De CCCO heeft de smaak weer helemaal te pakken.

Oranjerit 2020 afgelast wegens Corona crisis

In lijn met de opdracht van de regering en in het belang van de volksgezondheid last de organisatie van de Classic Car Club Oldenzaal (CCCO) de Oranjerit 2020 af. De organisatie is zich zeer bewust van het feit dat u op 27 april 2020 toe zult zijn aan een verzetje maar het risico is te groot. De deelnemers krijgen het inschrijfgeld teruggestort. De Oranjerit zal niet op een later tijdstip worden verreden want de Oranjerit kan nu eenmaal alleen op Koningsdag worden verreden. Bovendien zouden we, als de rit zou worden verzet, onze vrienden die de Apres Zomer Rally organiseren wellicht beconcurreren en dat willen we niet. Schrijf u vast in voor de Apres Zomer Rally die gaat worden verreden op 6 september 2020. Op Koningsdag 2021 zal weer een Oranjerit worden verreden.

CCCO

2018 zit VOL!!

Helaas… We zitten vol!!

We hebben inmiddels het maximum van 50 equipes bereikt. In verband met de reserveringen, inkopen etc kunnen we niet meer equipes aannemen.

Val je buiten de boot? We verwelkomen je volgend jaar graag aan de start!

 

Wil je je aanmelden voor de reservelijst? Dat kan! Stuur een mailtje aan info@oranjerit.nl met je naam, adres gegevens, 06-nummer en auto type. We kunnen niets garanderen maar bij uitvallers zullen we je bellen.

15 Jaar Oranjerit

Het aftellen is begonnen. Over twee dagen start de Oranjerit. Dit jaar is een bijzonder jaar; de CCCO Oranjerit viert haar 15e verjaardag! Dit jaar ontvangt elk team bij de start een aandenken om dit te vieren. In 2001 werd door de Classic Car Club Oldenzaal de eerste CCCO Oranjerit georganiseerd. Dankzij alle deelnemers, onze sponsoren en partners wordt de Oranjerit elk jaar met veel trots en plezier georganiseerd. Op naar de 20e CCCO Oranjerit!

Winnaars 2015

De 14e editie van de Oranjerit is gewonnen door equipe Padberg-Hampsing in de MGB-GT. Hans en Fernando gingen voor de tweede keer op een rij weg met de “Koning van de Oranjerit” wisselbokaal. Op de schaal die in 2014 werd geïntroduceerd staat nu twee keer hun namen in gegraveerd.

In de lokale media vindt je meer over de editie van dit jaar.

De foto’s van de 14e editie van de Oranjerit staan nu online. Eerder zag je ze al op onze Facebook pagina. Nu ook op de website. 

Alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers bedankt voor weer een super editie!

Graag tot 2016!