De Oranjerit is een recreatieve tourrit voor historische automobielen die jaarlijks in Twente gereden wordt. De tourrit is toegankelijk voor beginners en gevorderden. Jaarlijks is de oranjerit een groot succes. Het deelnameveld bestaat uit maximaal 60 equipes. De Oranjerit wordt traditie getrouw gereden op Koningsdag, voorheen op Koninginnedag. De rit start jaarlijks in het oude centrum van Oldenzaal en leidt langs de mooiste plekjes in Twente.  De Oranjerit wordt dit jaar voor de 14e keer gereden.

De Route

De route van de Oranjerit is elk jaar een verassing. Vast staat dat de start in het centrum van Oldenzaal plaats vindt en dat de finish in of nabij Oldenzaal zal zijn. Ook de finish locatie is elk jaar een verassing. Deze zal dan ook niet meegedeeld worden en zal u te weten komen zodra u het eind punt nadert (bij pech of zodra u totaal de weg krijt bent kan de organisatie u het adres verklappen).

Wat u kunt aanvoelen is dat de route in en rond Twente gereden zal worden. Aangezien Oldenzaal op steenworp afstand van de Duitse grens ligt is er altijd een kans aanwezig dat de route door het Duitse grensgebied leidt. Dit gebied wordt gekenmerkt door het glooiende landschap, grote weides en akkers, kleine landweggetjes,  kastelen, vele kleine pittoreske boeren dorpjes en een grote kans dat een koppel Reeën zich laat zien. In noordelijke richting van Oldenzaal ligt een van de mooiste delen van Twente, Noord Twente. Een prachtig gebied met bronnen, beken, weides, omgeven door eeuwenoude eiken in een licht glooiend landschap. Hier vindt u vele oude boerderijen, havezaten, watermolens en meer moois. Ten westen van Oldenzaal ligt Salland met haar coulisselandschap en woeste gronden. Een van de juwelen van Salland is Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Tot slot is er een kans dat de route leidt naar het mooie Zuid Twente en de Achterhoek. Ook hier vinden we mooie landschappen landgoederen, havezaten, landhuizen en kastelen

Programma

Maandag 9 februari 2015

Opening inschrijvingen

Maandag 13 april 2015

Sluiting inschrijvingen

Maandag 27 april 2015

De start van de tourrit vindt plaats in het centrum van het prachtige Oldenzaal, Twente. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • Opening parc fermé rond 9:00-10:00h. Locatie parc fermé op het Plechlemusplein Oldenzaal
  • Rond 15:00-16:30 verwachten aankomst equipes bij de finish (elk jaar een andere locatie)
  • Rond 16:30 zal de prijsuitreiking zijn waar ook de Koning van de Oranje rit wisselbokaal word uitgereikt.

De details worden binnenkort op deze website bekend gemaakt.

In de week voor de start ontvangt u een informatie boekje met daarin alle relevante informatie zoals programma, tijden, locatie en route beschrijving naar het parc ferme, locatie start tafel, duur van de rit, nood nummers, belangrijke adressen en een uitleg van het bolle pijltje systeem.

Inschrijving

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website, deze vindt u hier.

De inschrijfkosten voor de Oranjerit zijn € 35,00 per equipe (2 personen) bij inschrijving voor 1 april 2015. Inschrijving voor iedere extra inzittende is €8,50.

Bij aanmelding ná 1 april zijn de kosten € 45,00 per equipe (voor 2 personen) en € 10 voor iedere extra inzittenden.

Inbegrepen bij de inschrijving zijn:

  • Ontvangst met koffie of thee en krentenwegge
  • Rallyschilden, rallytas met gadgets en kleine versnaperingen voor onderweg
  • Informatie brochure voorafgaande aan de rit
  • Route boekjes inclusief uitleg van de gehanteerde navigatie methoden
  • Lunch voor 2 personen
  • Twee drankjes per persoon
  • Een kans op de wisselbokaal Koning van de Oranjerit

Inschrijven doet u makkelijk en snel online

Tour / Sport klasse

Inschrijven kan in de volgende klassen:

Tour klasse

In de tour klasse rijdt u volgens de duidelijke bolletje-pijltje sytematiek de tourrit. In de tourklasse zijn geen proeven opgenomen en bestaat het routeboek enkel en alleen het bolletje-pijltje aanwijzingen.

Sport klasse

In de sport klasse zullen enkele uitdagende stukken worden ingebouwd. In de sportklasse wordt de rijvaardigheid en kennis der navigatie op de proef gesteld. U rijdt hoofdzakelijk volgens het bolletje-pijlte systeem waarbij deze afgewisseld kan worden met andere systemen regelmatigheidsetappes en/of tests en/of speciale navigatieopdrachten en/of een combinatie ervan. De sport klasse is nadrukkelijk niet gekoppeld aan snelheid en/of een tijdslimiet. Verkeersregels en maximum snelheden dienen te alle tijden worden nagestreefd.

 

 

De Oranjerit wordt georganiseerd door de Classic Car Club Oldenzaal.